header

Frågor och svar

Är tandblekning säkert?
BrilliantSmile-metodens klinikblekning utförd av certifierad personal är en helt säker behandlingsmetod. Tandläkare måste naturligtvis undersöka tänderna grundligt och behandla skadade tänder innan tandblekningsbehandling kan påbörjas. Patienten skall ha varit hos tandläkare inom den senaste tre-månadersperioden före tandblekning.

Tar tandblekning lång tid?
Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en tandblekning inklusive för- och efterkonsultation tar ca 1,5 timme.

Vilka resultat kan garanteras?
En blekningsbehandling med BrilliantSmile gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. För att få en rättvis bedömning boka dig för en konsultation.

Vad orsakar missfärgningar?
Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, tobak, viss mat och dryck eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Är du en bra kandidat för tandblekning?
Personer med de flesta typer av missfärgningar kan uppnå en vitare nyans på sina tänder med hjälp av BrilliantSmile’s metod för tandblekning.

Måste jag använda bettskena?
BrilliantSmile’s kliniktandblekning utförs utan bettskenor. Det är en behandling som sker vid ett tillfälle på din klinik, istället för att du ska behöva använda dig av bettskenor, natt efter natt, kommer du att se resultatet omedelbart.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?
Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor. Vanligast är att man vill göra om behandlingen efter ett till tre år.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?
Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med BrilliantSmile’s medicinskt CE märkta och PH neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Text hämtad från http://brilliantsmile.se/